Sammanfattning av 2008

J SVCH NordV-08 Silver Hunt's Demeter

För Agnes har 2008 varit ett framgångsrikt år! Hon har under 2008 blivit jaktprovsmeriterad, två priser på två starter, blivit BIR på NordV-08 i Danmark, erhållit cert och Cacib i såväl Norge som Danmark samt haft en framgångsrik utställningssäsong i Sverige, med flertalet BIR och BIG placeringar, samt BIS-3 på rasspecialen i Vänersborg!

Agnes är som tidigare världens goaste familjehund, älskar att kela och tar varje tillfälle att krypa upp i knäet! Alltid med på jogging- och cykelturer med husse, en trogen följeslagare i skog och mark! Inför 2009 hoppas vi att Agnes i mars kommer bli mamma åt små grå för att sedan ladda om inför höstens prov och utställningar.


Agnes blir BIG-3 i SofieroClassic Dream's Ptarmigan


Den 8 februari 2008 såg Classic Dream's Ptarmigan, dagens ljus för första gången. I april anlände hon till Eksholmsvägen 215 i Vismarlöv, numera kallad Doris. Resan på 58 mil från Rolf och Pernilla sov det lilla knytet så gott i mattes famn, (såvida hon inte blundade stenhårt för att allt läskigt skulle ta slut :) Väl hemma har Doris sett till att hålla oss sysselsatta 24-7. Full av aldrig sinande energi och bus, alltid nya upptåg på gång! Hon har gett oss otroligt mycket kärlek, glädje och skratt!

Doris apporterade redan som 10 veckors valp stora havstrutar och hade som liten enorm vattenpassion. Älskar att bära, men tycker än så länge att det är trevligare att behålla bytet själv… Doris har under året varit för ung att starta på jaktprov, men vi har varit på en del utställningar med gott resultat! Vi ser med spänning framemot 2009 års provsäsong, där vi hoppas kunna debutera på såväl eftersöksgrenarna som på fälten i höst!


Doris BIG-2 på Malmö Valp


Jerikogårdens Beckie

Hämtades på Jerikogårdens kennel i mars. Har brutit en tå och sprungit genom en glasruta och blivit svårt skadad, trots detta inga men. Har börjat sin utställningskarriär på ras specialen där hon blev BIR-valp och även BIS-2 valp. Är för ung för att ha startat inom jaktgrenarna men har på träning apporterat det mesta och även vattenapporterat. Vi har stora förhoppningar inför 2009.


Beckie laddar inför viltspårsträningenJ SVCH Jerikogårdens Carmen

Har tagit sitt tredje 1:a pris i viltspår ökl och är därmed SVCH. Har startat eftersöksgrenar i elitklass med fina resultat, har endast startat på ett fältprov. Har under hösten varit halt och därför fått vara vilande för det mesta.


Yatzy efter harjaktJ JWW-08 NORDJV-08 Ensemble Another Piece of Art


Har haft ett kanonår med fina vinster inom utställning som till exempel BIS på rasspecialen och gruppvinnare i Ronneby men störst är så klart BIR och BIG-4 på World Dog Show i Stockholm. Har startat på eftersöksgrenar i ukl och fått 9 på vattenapportering samt startat på fältprov och där fått ett 2:a pris i ukl. Inför 2009 satsar vi på pris på jaktprov i öppenklass och ett utställnings-championat.


Biim på utställning


Umbra

Under 2008 har Lisa hunnit fylla 10 år, lagt till minst lika många olater och tyvärr, minst lika många krämpor. Höfterna på Lisa har blivit allt sämre, vänster höft ligger i princip ur led, njurarna har börjat svikta och levervärdena har också gått upp och ner. Allt detta är en biverkning av allt smärtstillande hon ätit under årens lopp. Trots Lisas krämpor är hon en riktig fighter som sprudlar av livsglädje. Höjdpunkterna för Lisa är fortfarande skogspromenaderna (där hon oftast befinner sig utom synhåll), allt vad mat innefattar, bus med kompisarna och alla mysstunder med oss (hoppas vi åtminstone) Med ålderns rätt anser Lisa sig nuförtiden ha tillgång till allt vad huset erbjuder, vare sig det är frukostmackan eller blandfärsen som var tänkt till kvällens middag. De sammetslena bruna ögonen tindrar och tittar helt oförstående vid de få tillsägelser hon numera får, vi har gett upp…

Vi vet att Lisa länge levt på övertid, allt vi kan göra är att vara uppmärksamma på hennes hälsotillstånd och njuta av varje liten stund med denna underbart goa tjej. Stort tack till Catarina Peterson, Olga m.fl. vid Svedala Veterinärpraktik, ni har full koll på Lisa (och alla andra fyrbenta i huset), ni är guld värda! Här hemma i Vismarlöv hoppas vi att husets stora stjärna får vara med oss länge till!


Lisa fotograferad av Fotograf Marie Björk