Kicki Ellström

Jag har haft hund i familjen under uppväxten men det har varit familjehundar, mitt stora intresse för hundar startade sommaren 2001 då jag upptäckte weimaranern. Först blev jag osäker eftersom detta var en jakthund och jag hade ingen erfarenhet om hur jakt med stående fågelhundar bedrevs eller jakt över huvudtaget. Vi fick kontakt med Lisbeth och Stig på Jerikogårdens kennel i Värmland och nu började pluggandet hur viltspår, eftersök, fältprov gick till. J SVCH Jerikogårdens Carmen "Yatzy" kom hem till oss i december-01.

Träningskompis hittade jag i Veberöd i Camilla Liljekow som hade hanen  J SVCH LP1 Classic Dream's Patron om också blev pappa till vår första kull. Yatzy blev inte jaktprovsmeriterad förrän hösten 2006 då allt helt plötsligt stämde, troligen hade hennes matte kommit upp till hennes nivå. Min andra weimaraner J SVCH Mimmtrix Evelina blev tidigt meriterad både inom viltspår, jaktprov och utställning tyvärr var hon en hund som trivdes bäst som ensamhund och bor därför hos en väninna.
 

Silver Hunt's kennel startade i samband med parningen mellan Yatzy och Patron, sedan dess har tre valpkullar sett dagens ljus i familjens kök. Hösten 2008 blev det utökning av kenneln i form av delägarskap tillsammans med Martina Levin. Tillsammans har vi nu fyra weimaraner, en strävhårs vorsteh och en Bracco Italiano.Martina Levin

Intresset för djur har funnits sedan barnsben, men inte förrän jag var sexton år gav mitt eviga tjatande utdelning. Genom Per-Arne Arlebring, aktiv med strävhårig vorsteh sedan många år fick vi kontakt med Thomas Håkansson som hade en tik för omplacering. In i huset kom ett fläckigt yrväder på 10 månader, Lisa. Fråga mig inte vad jag gav mig in på, aldrig haft hund tidigare, här stod jag nu med en vorsteh, full av energi och lust att jaga allt som jagas kunde. Lisa var dock skotträdd och fungerade därför inte i praktisk jakt. Här började min bana med hund. Tillsammans med Lisa har jag tillbringat otaliga timmar på hundklubben, tränat och tävlat agility, lydnad och åkt på utställningar. Tack till Thomas för möjligheten att jag fick förvärva en alldeles fantastisk hund som lärt mig massor och dessutom såg till att jag skaffade stående fågelhund igen.

2005 började jag och min sambo, Martin, planera för ytterligare en hund. Vi kände att vi nu hade tiden för en valp och efter mycket letande fastnade vi för weimaranern. Vi ville ha samma arbetsglädje som fanns i vorstehn, men samtidigt pröva en ny ras.In i huset kom J SVCH NordV-08 Silver Hunt´s Demeter, Agnes. Hon var lätt att ta till sig, en fantastisk mentalitet, alltid glad och positiv. Min tanke var först att använda Agnes till lydnad, bruks och agility, men efter peppande från Kikki och Camilla Liljekow började vi försiktigt träna jakt. Jag lämnade nu mina gamla träningskamrater, lydnaden och agilityn för att ge mig ut på okänt vatten. Inte förrän man stod där förstod jag vilket projekt man gett sig på, fortfarande är jag LÅNGT ifrån fullärd (det blir man väl aldrig…), men bitarna börjar så smått falla på plats :)

Nu finns ytterligare en weimaraner i huset, Classic Dream´s Ptarmigan, Doris, som är född i februari 2008. Hon är ett litet yrväder som påminner oss mycket om Lisa som unghund, full av energi och livsglädje! Sedan maj 2008 har jag jägarexamen och egna marker att jaga på.

 

Vår uppfödning

Vi kommer att satsa på aveln med korthårs weimaraner och enbart använda oss av tikar som uppfyller Svenska Weimaranerklubbens avelskrav dvs. höftledsröntgade, mentalbeskrivna, jakt-provsmeriterade samt exteriört bedömda på utställning. Även en del Bracco Italiano valpar kommer att födas i Silver Hunt's namn, även de med liknande krav på meriter.
 
Vi har bägge jägareexamen och tränar och jagar aktivt med våra hundar. Vi anser att det är viktigt att bibehålla rasen som den jakthund den är född till. Däremot säljer vi inte enbart till jägare eftersom vi då anser att vi missar duktiga hundmänniskor.