Det kan vara mycket svårt att avgöra om en kennel är seriös eller inte, men det finns några saker som du bör tänka på i samband med valet av uppfödare. Genom att ha koll på dessa aspekter är det lättare för dig att avgöra om du har hamnat hos en seriös uppfödare eller inte.

1. En kennel som är professionell och seriös ska kunna besvara alla dina frågor. Det betyder att uppfödaren ska kunna svara på frågor gällande vaccinationer, vilken kosthållning som hundarna har, stamtavlor, hur uppfödningen har sett ut och liknande.

2. Du som köpare ska tydligt kunna se att hundarna mår bra och att de är stabila i psyket. Det gäller både för valpen du är intresserad av, samt föräldrarna till kullen. Hundarna ska inte kännas oroliga, nervösa eller aggressiva på något sätt.

3. Det är naturligtvis väldigt bra om uppfödaren har god kontakt med sina hundar, men de ska även kunna ha god kontakt med dig. Med det menar vi att ni ska kunna kommunicera obehindrat gällande hundarna och uppfödningen. Inte bara när du är där på plats, utan under hundens hela liv.

4. Alla papper och vaccinationsintyg ska vara med och ett köpeavtal ska upprättas!