Visst kan det vara svårt att slita sig från den där lilla hunden som sitter i bagageluckan bak på bilen på parkeringsplatsen. Du känner hur hela ditt hjärta skriker efter att du bara ska rädda det lilla livet, men vi avråder dig starkt från att köpa en smugglad hund. Ju fler som fortsätter att köpa smuggelhundar, desto mer kommer också verksamheterna att öka. Det handlar alltså inte bara om att du troligtvis får med dig en hund som är sjuk eller vuxit upp i väldigt dåliga förhållanden, du är också med och stöttar den här typen av smuggling.

Du kanske tänker att just ditt köp inte kommer påverka speciellt mycket, men det gör det! När du köper en smugglad hund kommer allt fler små valpar att behöva födas upp i vad som kallas för valpfabriker. Det betyder att hundarna tas ifrån sin mamma när de är mycket, mycket små. Du vet alltså ingenting om hur valparna har vuxit upp, hur deras mamma och syskon mår eller om de bär på sjukdomar.

Vi vet att en smugglad hund är billigare och naturligtvis så vill du vara en räddare i nöden, men avstå. Köp aldrig en smugglad hund!