Om man har en hund är det viktigt att motionera och träna den. Hur mycket man tränar är upp till var och en men alla hundar behöver sin dagliga motion. En liten valp eller en äldre hund kan behöva mindre motion än en hund i sina bästa och mest aktiva år. Men vad kan vara bra att tänka på?

Håll koll på träningen

Genom att köpa in och använda smartklockor under promenader och träningstillfällen kan man hålla lite bättre koll på hur mycket både man själv och hunden rör på sig. Man kan se steg, träningens längd och mycket annat. Genom att hålla koll på träningen kan man se om man behöver gå lite mer dagen efter eller om hunden kanske behöver vila lite.

Barn och hundträning

Om man har barn kan de med fördel vara delaktiga i hundens träning. Man kan till exempel låta ett barn gömma sig i skogen och sedan kan hunden få leta. För att inte barnet ska komma bort kan en smartklocka med inbyggd GPS vara bra att ha. Då kan föräldern hela tiden hålla koll.

Olika träningsformer

Det finns också olika träningsaktiviteter man kan utföra tillsammans med sin hund. Varför inte börja träna lite agility? Där ska hunden guidas genom en hinderbana av sin förare. Bara för att man tränar behöver man inte tävla, även om det också kan vara roligt.