Har du funderat på om det är dags för familjen att få en ny familjemedlem? Vad roligt! Det finns många riktigt trevliga hundraser att välja mellan. Om det finns små barn i familjen är det dock inte alla raser som är lika lämpliga. Orsaken till detta är inte för att vissa hundraser är mer aggressiva, utan att de helt enkelt kan anses lite knepigare eller inte har lika stort tålamod.

Trots det kan du aldrig vara 100 % säker på att en viss ras kommer att passa in i din familj. Alla hundar är unika och har olika egenskaper och personlighet. Att göra ett noga val när det kommer till hundrasen är dock ett väldigt bra sätt att starta. Här nedan kan du läsa om ett flertal olika hundraser som är populära familjehundar och kända för att vara extra barnvänliga.

1. Golden retriever – Det finns en anledning till varför golden retrievern har utsetts till den bästa familjehunden om och om igen. Rasen är mycket tillgiven, lättlärd och gillar att göra bra ifrån sig. Den älskar att få vara med där det händer och kan spendera timmar med att leka tillsammans med barnen. Det enda den vill ha tillbaka är massor med kärlek, fler kastade bollar och lite kli på magen.

2. Newfoundland – Newfoundland är en hundras som länge har blivit missförstådd. Denna riktigt stora björn kan se ut att kunna brotta ner vem som helst, men sanningen är att de bara är stora nallebjörnar. Dock är de riktigt duktiga på att vakta huset och familjen, även om de i sig inte är aggressiva av sig. Var beredd på en hel del blöta pussar om det är en newfoundland som du siktar in dig på.

3. Collie – en collie är en väldigt självständig hundras. Det betyder att den inte kommer att springa efter dig vart du än går. Dock är den väldigt snäll, har ett stort hjärta och är riktigt duktig på att skydda sina familjemedlemmar. Den här hundrasen är mycket lättlärd och blir snabbt rumsren.

4. Vizsla – Det är inte alla som har hört talas om hundrasen Vizsla, men sanningen är att det är en riktigt bra familjehund med rötter i Ungern. Hundrasen har främst använts till jakt, men är trots det inte det minsta aggressiv av sig. Rasen är istället otroligt snäll och kommer därmed inte fungera speciellt bra som vakthund. Som bästa vän gör den sig dock utmärkt!

5. Engelsk springer spaniel – Den här hundrasen är otroligt lekfull och kärleksfull. De har ett stort hjärta och är livlig av naturen. Det man däremot bör veta är att hundrasen i sig kan vara lite skällig av sig, men det råder ingen tvekan på att det är en utmärkt familjehund.